06 30624718 Info@sport-spine.nl

Actieve levensstijl is belangrijk

Steeds meer kinderen worden geadviseerd om op een sport te gaan en steeds vaker zitten kinderen op meerdere sporten tegelijk. Dit is voor de gezondheid natuurlijk heel goed, vooral in de strijd tegen overgewicht.

Pijnklachten bij kinderen

Helaas zit er ook een keerzijde aan zoveel sporten. Door verschillende oorzaken is het mogelijk dat kinderen blessures oplopen tijdens het sporten, met gym of op het schoolplein. Een aantal van deze oorzaken hebben te maken met de groei. Door veelvuldig sporten komen er grote belastingen te staan op pezen en spieren. Omdat deze nog in de groei zijn, ontstaan er soms stoornissen aan de aanhechtingen op het bot. Dit geeft pijn en zwelling. Het sporten wordt dan vervelend en het is moeilijk om stil te zitten! Het is ook niet altijd duidelijk wat het beste beleid is, moet je rust houden of toch doorsporten?

kids-sport-300x199Dan is het soms handig om toch even een gespecialiseerd sportfysiotherapeut te laten kijken. Vaak kan het af met wat advies, zodat de weg naar herstel weer kan worden ingezet. Weten wat het is helpt vaak al veel.

Soms is er meer aan de hand, zijn bepaalde spieren zwak geworden, of is de klacht zo ernstig toegenomen dat het sporten helemaal niet meer gaat. Dan is fysiotherapie bij kinderen soms nodig, en een fysiotherapeut moet dan goed weten wat er allemaal bij de groei komt kijken. Is er sprake van groeipijn, of is het toch wat meer dan dat?

Kinderorthopedie

Om deze reden hebben wij ons gespecialiseerd in kinderorthopedie, zodat ook deze doelgroep bij Sport&Spine terecht kan. Kinderen met blessures opgelopen met sporten of bewegen zijn nu ook aan het goede adres! Heeft je kind regelmatig pijn bij sporten, klaagt het regelmatig na het sporten? Meld je aan voor het blessurespreekuur op vrijdagmiddag om er vrijblijvend naar te laten kijken! Neem contact op met Maaike.