06 30624718 Info@sport-spine.nl

Manuele therapie

Manuele therapie: passieve mobiliserende techniek 

Manuele therapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie en is er op gericht om bewegingsstoornissen van Manuele therapie harderwijkgewrichten op te lossen.

Vooral bij nek en rugklachten is er vaak een blokkade aanwezig. Dit is een gebied wat niet of nauwelijks beweegt. Hierdoor kan een blessure niet goed herstellen, ook als de blessure misschien in een ander gebied in het lichaam aanwezig is. De manueel therapeut moet dan deze stoornis oplossen. Dit gebeurt door middel van mobiliserende technieken (manuele therapie) die soms gepaard gaan met een knappend geluid.

Vandaar dat de manueel therapeut ook wel eens de ‘kraker’ genoemd wordt.

Manuele therapie kan je helpen bij klachten aan het bewegingsapparaat en met name problematiek van de wervelkolom.

 

Manuele therapie bij klachten in de wervelkolom

Mart heeft als afgestudeerd manueel therapeut al jaren ervaring met uiteenlopende klachtenbeelden. Dagelijks helpt hij mensen in Harderwijk met rugklachten, lage rugklachten, nekpijn, hoofdpijn en schouder klachten middels manuele therapie. Veel klachten komen voort uit de wervelkolom omdat een blokkade daar ervoor zorgt dat de klachten in stand blijven.

Om deze herstel belemmerende factor te verhelpen ziet hij dan ook veel patiënten voor manuele therapie in Harderwijk en omgeving.

Manuele therapie bij hoofdpijnklachten

Een van de veel voorkomende klachten die veel baat kunnen hebben bij manuele therapie is hoofdpijnklachten. Door onze unieke samenwerking in Harderwijk met de therapie dry needling hebben wij vaak goede resultaten. Lees hierover meer in onze blog over hoofdpijnklachten