06 30624718 Info@sport-spine.nl

Bijna 3,5 miljoen mensen lijden regelmatig aan hoofdpijn en de meesten daarvan denken dat er weinig aan te doen valt. Toch is dit niet helemaal waar. Zoals eerder op deze blog beschreven is er met manuele therapie veel te doen aan hoofdpijnklachten.  Vaak is het een combinatie van houding en vastzittende nekwervels en/of spieren. Het is niet nodig om met deze pijnklachten door te lopen!

Hoofdpijnklachten bestaan in vele soorten. De belangrijkste zijn:

  • spierspanningshoofdpijn: hiervan is de oorzaak niet altijd bekend en er zijn veel theorieën over. Een van de belangrijkste theorieën is dat het een combinatie is van spierspanning in de nek en vastzittende nekwervels. Ook houding en stress zijn hierop van invloed.
  • migraine: wordt waarschijnlijk veroorzaakt door ontregeling van het zenuwstelsel. De bloedvaten in het hoofd vernauwen zich eerst waarna ze zich sterk verwijden.
  • clusterhoofdpijn: komt meer bij mannen voor en is de meest vervelende vorm van hoofdpijn. Ook hiervan is de oorzaak niet duidelijk.

voorbeelden-triggerpoints-en-hoofdpijn1-1024x815Doordat we nu meer ervaring hebben met dry needling, hebben we ook voor hoofdpijnklachten een goede behandelmethode ontwikkeld. Door de combinatie te maken met de manuele therapie voor het losmaken van de wervelkolom en het losprikken van de spieren in de nek en op de schedel, kunnen we de pijnklachten heel goed verlichten. De eerste resultaten zijn vaak minder vaak hoofdpijn door de week heen, en ook de pieken worden minder hoog, vaak zien we dat ook de frequentie van de hoofdpijn afneemt en soms is een behandeling lange tijd niet meer nodig. Daar gaan we natuurlijk voor!

Blijf dus niet langer rondlopen met hoofdpijnklachten, laat het je niet meer in de weg zitten maar maak een afspraak!!