06 30624718 Info@sport-spine.nl

Blessurepreventie screening

Bewegen is belangrijk maar hoe voorkom je blessures?

Inmiddels neemt sport een belangrijke plaats in in ons dagelijks leven. Heel belangrijk want dit voorkomt een heleboel vervelende chronische ziekten. Een veelvoorkomend nadeel is dat het aantal blessures daardoor toeneemt.

Met het fanatieker worden in sport, maar ook tijdens de opbouwfase van sport en vaak na een periode van rust (denk aan zomerstop) zien we aanzienlijk meer blessures bij ons in de praktijk. Om hier een antwoord op te hebben, hebben wij een blessurepreventiescreening ontwikkeld.

 

Wat houdt de screening in?

Onze sportfysiotherapeut begint met een analyse van eerder blessures, klachten en pijntjes bij sporten om zo een inventarisatie te maken van het risico op herhaling. Daarna start het fysieke deel. De grote spierketens worden bekeken tijdens verschillende bewegingen om zo een indruk te krijgen of alle onderdelen goed met elkaar samenwerken en of er ruimte is voor verbetering.

Het laatste onderdeel is een loopanalyse op de loopband. Dit om ook daar mogelijke zwakkere punten te ontdekken.

Na deze fysieke onderdelen neem je met de fysiotherapeut door waar er mogelijk ruimte is om te verbeteren en waar knelpunten liggen welke mogelijk kunnen leiden tot blessures. Als je wilt worden er gelijk oefeningen meegegeven voor het verbeteren ervan.

Praktische informatie


– Wat neem ik mee?

Eigenlijk hoef je niet veel mee te nemen. Houd er rekening mee dat je zelf aan de slag moet. Kleding waarin je kan sporten is dan wel zo handig. Denk ook aan je sportschoenen van de tak van sport wat je het meest doet. Hier kan soms waardevolle informatie uit worden gehaald.


– Hoe lang duurt het?

De screening neemt (Afhankelijk van de complexiteit) tussen 30 en 60 min in beslag.

– Wat kost het?

Helaas wordt deze screening niet door de zorgverzekering vergoed. We rekenen voor deze screening 45 euro.

Blessure-vrij sporten?